Interview van Aramark

Interview van Aramark

Hoe heeft de aankoopafdeling over het nieuwe aanbod in de restaurants onderhandeld.

 Een win win oplossing. De cateraar Aramark getuigt.

 Wij hebben over de menu’s onderhandeld waarbij over ieder ingrediënt werd genegocieerd. Philippe Heeren, Aankoper bij procurement.

 Wie, binnen de bank, zorgt voor het aankopen van de computers, het onderhandelen van de contracten, het onderhoud van de liften of nog de kwaliteit van de gerechten in de restaurants ? Antwoord : de aankopers van Procurement. Aramark , een leverancier van de bank getuigt.

Na een recente aanbesteding is Aramark één van de twee geselecteerde cateraars voor onze bedrijfsrestaurants. Laurence Le Gall , commercieel en marketing directeur van de cateraar legt ons uit wat haar bedrijf ertoe bracht de offerte aan te passen om aan de nieuwe vereisten van de bank te beantwoorden. Een aanbesteding voor zo’n belangrijk contract is een lang en complex proces. We hebben onmiddellijk begrepen dat de bank veel meer verwachtte dan een eenvoudige technische herziening van de contracten. Tussen de eerste aanvraag van Bnp Paribas Fortis en de effectieve handtekening van het contract, hebben we onze offerte gedurende meerdere maanden vervolmaakt.
Pionier in België

We zien het als we televisie kijken of de pers lezen : de gezondheid en de kwaliteit van de voeding krijgen steeds meer aandacht.” Maar BNP Paribas Fortis is één van de eerste Belgische bedrijven die dergelijke benadering concretiseert, voegt Sophie Rousseau , commercieel medewerkster bij Aramak, eraan toe. Om aan hun vraag te kunnen beantwoorden, hebben we onze manier van werken moeten herzien. Aangezien de bank bepaalde voedingswaren wou promoten en andere afschaffen, hebben we met onze eigen leveranciers moeten onderhandelen om de geschikte producten te vinden.

Om dit resultaat te bereiken, hebben we werkgroepen samengesteld uit medewerkers van Aramark en de bank rond gevarieerde thema’s: de keuze van de producten, hun afkomst , de duurzaamheid , de communicatie, enz…

 

Voedingsdeskundigen als versterking

Philippe Heeren, aankoper bij procurement: «Om de gewenste nieuwe aanbieding te definiëren, voedingsmiddel per voedingsmiddel, ingrediënt per ingrediënt, hebben we samengewerkt met collega’s van de Facility en professionele voedingsdeskundigen. Om de verschillende cateraars die gereageerd hebben op onze aanbesteding te kunnen onderscheiden, hebben we uiteraard rekening gehouden met talrijke kwalitatieve en quantatieve aspecten. Ter plaatse hebben we zelfs een fijnproeverij georganiseerd.

 

Kwaliteit VS Prijs

“Gedurende meerdere maanden lag de focus op de kwalitatieve aspecten van de offerte , de producten , de recepten , de duurzaamheid. Uiteindelijk hebben we begrepen dat BNP Paribas Fortis op zoek was naar de beste kwaliteit/prijs verhouding », verduidelijkt Laurence Le Gall , «Langs beide zijden waren er zeer veel tussenpersonen en documenten”, voegt Sophie Rousseau eraan toe. “Gelukkig zat het project goed in mekaar en is alles vlot verlopen”.

 

Een buitenkans

Deze nieuwe benadering van ons aanbod is een zegen voor Aramark geweest want nu zijn we beter gewapend om op soortgelijke aanvragen te reageren in de toekomst .” “BNP Paribas Fortis is inderdaad een voorloper van deze steeds grotere tendens in onze markt”, besluit Laurence Le Gall.