Cookie Preferences

Een uniforme uitstraling dankzij onze nieuwe Vending Wall

Overzicht |  6.17.2021

Een drankautomaat, nog een snoepautomaat, warme maaltijdautomaten ... In veel bedrijven staan de automaten verspreid over het gebouw of naast elkaar waar ruimte is. Steeds meer bedrijven willen echter een uniforme uitstraling dat bij hun visuele identiteit past. Om hen te helpen, creëerde Aramark de gepersonaliseerde Vending Wall.

 

De Aramark Vending Wall bestaat uit meerdere apparaten die naast elkaar zijn geplaatst en een uniform visueel geheel vormen. Het kan een drankdispenser, een voedseldispenser, een tafelkoffiemachine of zelfs een magnetron zijn. Alles wordt als een modulair systeem samengesteld, rekening houdend met de hoogte van de verschillende apparaten. Sommige worden op grond geplaatst, terwijl koffiemachines steeds vaker tafelmodellen zijn.

 

Vind catering opnieuw uit

Met deze Vending Wall richten we ons op een vrij groot publiek: onze huidige horecaklanten, maar ook de zorgsector en het bedrijfsleven. Deze oplossing maakt het mogelijk om 24/7 iets te bieden aan medewerkers of bezoekers. “We hebben de catering in zekere zin opnieuw uitgevonden. We hebben geleerd van de gezondheidscrisis om een coronaproof horeca-aanbod te ontwikkelen. En het aanbieden van verschillende producten via automaten lijkt een van de meest effectieve manieren. Onze Vending Wall kan perfect een keuken vervangen, bijvoorbeeld in omgevingen waar de keuken tijdelijk gesloten is wegens sanitaire maatregelen”, legt Kristof Torfs, Technical Manager & Sales Vending bij Aramark België & Luxemburg uit.

 

Presentatie van ons prototype met de "country side" afwerking in onze showroom. (Foto's door Yann Marcalbert)

Personalisatie

Om deze nieuwe services aan te bieden, vertrouwt Aramark op bestaande middelen, vaardigheden en bestaande teams. Het bedrijf had al een magazijn en vrachtwagens, machinekennis en zelfs gespecialiseerde reparatie- en onderhoudsteams voor machines. Integratie is een logisch gevolg hiervan.

U kunt de Vending Wall zelf samenstellen naar uw wensen. Het Aramark-team zorgt vervolgens voor opmetingen, productie, afwerking en installatie in het gebouw. Kristof: “Qua styling heb je momenteel de keuze tussen het Countryside model en het Horizon model. De eerste is een warme afwerking met latten, terwijl de laatste een meer gestroomlijnd en eigentijds zwart geolied eikenhout is. "

 

Kristof in volle realisatie voor een levering aan onze nieuwe klant L'Oréal. (Foto's door Yann Marcalbert)

Employer branding

Hoewel Aramark al aanwezig was op het front van automaten, is integratie in een kast een nieuwigheid.

 “De bekisting kan gepersonaliseerd worden volgens het bedrijfsmerk, met een 3D-logo gesneden uit hout of aluminium. Je kunt er zelfs een slogan aan toevoegen. Alles is aanpasbaar, van de lamp tot de afwerking van de bekisting. Wij vervaardigen alles in eigen huis. We kunnen zelfs een ruimte creëren met stoelen en tafels, altijd in dezelfde look. "
- Yann Marcalbert, Marketing Manager van Aramark

 

Verschillende formules

Het aanbod is zeer gevarieerd. “Alles wat verkocht kan worden, past in de Vending Wall. Fruit, kant-en-klaarmaaltijden, soep, desserts en indien nodig zelfs ruitenwissers”, zegt Ann De Buysser, Operations Manager Vending bij Aramark. De klant kan kiezen voor een full-service pakket (Aramark zorgt dan ook voor de inhoud van de automaten) of voor leasing. In het laatste geval zorgt hij voor de inhoud en Aramark voor de installatie, het onderhoud en het oplossen van problemen. De automaten accepteren elk type digitale betaling: bankkaart of gesloten gebruikersgroep.

 

Portret van Ann in ons magazijn in Wilrijk. (Foto's door Yann Marcalbert)

24/7 et modulariteit

“Het grote voordeel van de Vending Wall is dat de aangeboden producten 24/7 toegankelijk zijn, wat bijvoorbeeld interessant kan zijn voor de nachtploeg. Je bent niet meer gebonden aan de vaste openingstijden van de kantine of (bedrijfs)restaurant. En dankzij de machines heb je minder bediening of keukenpersoneel nodig”, legt Kristof uit.

 

Het tweede voordeel ligt in de modulariteit van het systeem. U kiest de automaten die u nodig heeft en past ze aan uw behoeften aan. Elke module kan bijvoorbeeld een andere temperatuur hebben zodat de bewaarcondities optimaal zijn. Daarnaast zijn het allemaal glasfront automaten zodat de consument het assortiment kan zien. Tenslotte is de capaciteit van deze verdelers groter dan die van draaiautomaten.

  

Telemetrie

Telemetrie (optioneel) is ook een duidelijk voordeel. Het geeft automatisch aan wat er moet worden bijgevuld. Ann: “Heel handig als we de catering verzorgen. We weten onmiddellijk welke producten we moeten nemen om de dispenser te vullen. Want niets is frustrerender voor de gebruiker dan een leeg compartiment te zien in plaats van hun favoriete snack! Door telemetriegegevens te analyseren heeft Aramark ook een duidelijk beeld van hoe vaak producten worden gekocht. “We kunnen minder gekochte producten vervangen door meer populaire. Dit zorgt voor een betere omzet en dus een hogere omzet”, besluit Ann.

 

Wilt u weten wat een Vending Wall voor uw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.