Cookie Preferences

In Europa verboden bamboevezelproducten zaten nooit in het assortiment van Aramark.

Uit onderzoek blijkt dat dergelijke voorwerpen bij verhitting boven 70° Celsius stoffen afgeven die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Europa schrapt de verkoop van producten die uit een combinatie van bamboevezels en de kunststof melanine bestaan (bamboe zelf blijft wel toegelaten). Uit onderzoek blijkt dat dergelijke voorwerpen bij verhitting boven 70° Celsius stoffen afgeven die schadelijk zijn voor de gezondheid. Na een grondige controle door onze inkoopafdeling weten we dat Aramark de producten in geen enkele keuken of uitbating gebruikt heeft. 

 

Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) bevestigde het nieuws op 15 februari. Vanaf het tweede kwartaal zullen er ook in de Benelux controles worden uitgevoerd. Aramark had zich echter al voor deze aankondiging geïnformeerd om actie te ondernemen. De veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers, klanten en consumenten staat uiteraard centraal en daarom volgen we studies en nieuws over dit soort onderwerpen nauwgezet op. We zetelen ook in organisaties zoals Comeos en de Unie Belgische Catering, waardoor we altijd goed op de hoogte zijn van wat er beweegt. 

Dankzij het nauwe contact met onze leveranciers en het feit dat we alle bestellingen voor iedere uitbating en keuken exact kunnen traceren, weten we met zekerheid dat Aramark de verboden producten nooit heeft gebruikt. Bovendien hebben we de bewuste items intussen ook in onze bestellijsten bij leveranciers geblokkeerd, zodat niemand ze in de toekomst kan bestellen. 

 

Zero Plastic

 

Het was natuurlijk ook geen verrassing dat deze producten met bamboevezels niet in ons duurzame assortiment zitten. Melanine is een kunststof en Aramark streeft samen met zijn klanten naar een Zero Plastic-aanpak. 

In de eerste plaats voldoet Aramark aan de nieuwe Europese verordening 2019/904 over het verminderen van de milieu-impact van bepaalde plastic producten. Wij moedigen ook aan om recycleerbare en herbruikbare verpakkingen te gebruiken.