Cookie Preferences

ONS DOEL: MINDER AFVAL, MEER IMPACT

We gaan voedselverspilling en -verlies tegen in alles wat we doen

  

We beperken voedselverspilling dankzij ons duurzaamheidsproces: planning van menu's, productaankoop, productie, portionering en post-analyse.

VOEDSELVERSPILLING HEEFT IMPACT OP BEDRIJVEN EN ONZE AARDBOL

Voor producten betaal je niet alleen de aankoopprijs. Je betaalt ook voor arbeid, water, transport en CO2-uitstoot. Voedselverspilling is duur. Daarom vinden we afvalbeheer, organisch en niet-organisch, erg belangrijk. Niet alleen voor onszelf, maar ook in het belang van de circulaire economie en duurzame voeding. Afvalbeheer is essentieel voor onze planeet en ook voor het welzijn van de mensen.

STRATEGIE VOOR AFVALMANAGEMENT

Om voedselverspilling tegen te gaan, pakken we problemen aan nog voor ze ontstaan. In de eerste plaats zorgen we voor een goede planning van onze menu’s. We maken een prognose over onze consumenten en de porties. Op basis daarvan beheren we de bestellingen en passen we het aanbod aan. Dat vullen we aan met een goed afvalmanagement en een grondige analyse na de productie.

Dit kunnen we allemaal dankzij de managementtool die we in de keuken gebruiken en die in elk van onze units aanwezig is. Ook voor de zorgsector hebben we een tool die ons helpt om de behoeften van bewoners beter op te volgen.

Natuurlijk blijft restafval onvermijdelijk. Daarom evalueren onze koks na iedere service wat er overblijft. Ze bewaren en hergebruiken wat mogelijk is, in overeenstemming met de gezondheidsregels. Een deel van het niet-verkochte voedsel verkopen we voor een lagere prijs via ‘Take Me Home’. Dit schitterende initiatief is er voor iedereen die verspilling wil tegengaan, of gewoon weinig tijd heeft om te koken. Ecologisch en praktisch tegelijk!

ONTDEK MEER OVER ONS

Actualiteit

De volledige actualiteit zien

ONZE DIENSTEN

Elke dag ondersteunen onze vele inspanningen onze medewerkers, klanten en de wereld rond ons heen.